3 Langkah Mudah Tambah Extra Income Melalui Bisnes Sedia-ada

Kategori : Asas Affiliate, Bisnes

Nak tambah income, tidak semestinya kena tambah modal, kadang-kala hanya sedikit twist, kita boleh melakukannya.

Kebanyakan usahawan makanan dari rumah sudah pun menjana pendapatan di antara RM 500 ke RM 1,000 sebulan dengan menjual pelbagai jenis sandwich.

Ianya terbukti apabila Ticer Najah Farahin telah pun membimbing seramai lebih daripada 30,000 orang secara online.

 

Berminat Untuk Belajar, Klik Gambar Di Atas

Bagaimana pula mereka ini ingin tambah extra income? Sekurang-kurangnya setengah kali ganda atau sekali ganda? Memandangkan mereka telah pun mempunyai pelanggan yang membeli produk sedia-ada maka janganlah mempersia-siakan peluang yang ada.

 

3 Langkah Tambah Extra Income

Ada 3 langkah yang boleh dilakukan dengan mudah, tanpa perlu keluarkan modal tambahan serta tidak menggunakan masa & tenaga yang banyak.

Pertama ialah perkenalkan produk lain & yang kedua, tambah lebih ramai orang tahu apa yang kita buat. Seterusnya, perlu bertindak untuk melakukannya.

 

1. Ada Produk Lain Untuk Diperkenalkan

Sebagai contoh, jika anda buat bisnes sandwich, anda boleh perkenalkan produk pekasam kerana perkaitannya adalah makanan. Juga anda boleh buat sandwich inti pekasam sebagai tester untuk mereka rasa.

 

Kita tidak perlu beli produk tersebut untuk simpan stok. Cukup sekadar kita register di website DhomBig.com untuk mendapatkan Affiliate ID. Kita boleh pilih pelbagai produk yang sesuai untuk diperkenalkan. Rujuk menu Shop di atas.

 

2. Buat supaya lebih ramai orang tahu

Lebih ramai orang tahu, maka lebih ramai orang akan menjadi pelanggan anda. Perkara terpenting ialah pastikan anda beritahu aktiviti berkaitan bisnes tersebut kepada orang ramai melalui Facebook/Whatsapp/Telegram.

Sebagai contoh, kongsikan yang anda sedang buat persiapan sandwich untuk pelanggan sehinggakan kena bangun seawal jam 4 pagi. Anda juga boleh kongsi gambar anda menyerahkan sandwich kepada pelanggan.

 

Ini akan menyebabkan ramai orang akan tahu apa yang anda buat dan apa yang anda jual, seterusnya jika mereka berminat, mereka akan tanya kepada anda. Jangan pula anda kongsikan camana nak beli sandwich, harganya sekian-sekian, ianya bersifat menjual, ramai tidak menyukainya.

 

3. Register & Dapatkan Affiliate ID

Register website Dhombig.com & dapatkan affiliate ID. Anda boleh klik menu Earnings setelah anda login pada bila-bila masa. Latihan & Bimbingan akan di berikan dari masa ke semasa.

 

Apabila anda nak perkenalkan produk baru kepada pelanggan sedia ada, wasap mereka atau PM mereka link produk tersebut di susuli dengan Affiliate ID. Fokus kepada yang berminat sahaja, yang memberi respond terhadap perkongsian aktiviti seharian yang anda lakukan.

Contoh: Anda jual produk sandwich, anda beritahu, berminat tak nak belajar buat sandwich. Belajar secara online jer macam saya buat. Lalu mereka berminat. Tugas anda, kongsikan link untuk daftar kelas online tersebut.

Link kelas Online
https://dhombig.com/shop/kelas-online-bisnes-sandwich-premium/

Tambah /goto/Affiliate ID. Ubah ID kepada No Affiliate ID & Kongsikan kepada mereka.
https://dhombig.com/shop/kelas-online-bisnes-sandwich-premium/goto/

Melalui cara ini, apabila mereka mendaftar kelas online tersebut, maka anda akan mendapat komisyen daripada vendor. Register Now, dapatkan Affiliate ID anda hari ini juga.

 

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Post
Menu