1. Home
  2. Blog
  3. Income
  4. Asingkan 30% Income Bisnes Masuk Dalam Tabung Hartanah

Truly Untold Story

Asingkan 30% Income Bisnes Masuk Dalam Tabung Hartanah

Anda boleh tambah extra income secara online melalui program affiliate yang ditawarkan oleh DhomBig.

Asing 30% Pendapatan Untuk Tabung Hartanah. Bagaimana nak asingkan jika pendapatan utama tidak mencukupi. Oleh itu kenalah cari pendapatan tambahan.

SUNGAI PETANI 08 JULAI 2018. Penasihat Pejuang Hartanah, Shamsurizam Norsham menyampaikan ceramah pada Pameran Hartanah MyRumah hari ketiga di Amanjaya Mall. NSTP/SHARUL HAFIZ ZAM

Oleh Nor Farhani Che Ad

Sungai Petani: Memiliki rumah sendiri impian setiap individu namun kekangan dalam pengurusan wang menyebabkan ramai tidak mampu membeli hartanah itu.

Pengurusan wang yang tidak cekap menyebabkan ramai pemilik rumah terpaksa membiarkan rumah mereka dilelong disebabkan tidak mampu membayar pembiayaan bulanan.

Penasihat Pejuang Hartanah Shamsurizam Norsham berkata, pemilikan hartanah memerlukan 30 peratus daripada pendapatan utama dan ia perlu diasingkan bagi mengelakkan pemilik hartanah hidup dalam kesengsaraan.

“Kebanyakan orang bersemangat untuk memiliki rumah sendiri, tetapi tidak mampu mencapainya kerana tidak mempunyai wang mencukupi.

“Bagi yang sudah memiliki rumah pula, ada yang perlu berjimat cermat sehingga terpaksa mengikat perut kerana tidak dapat menguruskan kewangan dengan baik,” katanya dalam sesi perbincangan bertajuk Tabung Hartanah pada Pameran Hartanah MyRumah NSTP 2018 di sini, semalam.

Shamsurizam berkata, mereka yang mempunyai hasrat memiliki kediaman sendiri perlu meletakkan sasaran memulakan simpanan di dalam tabung hartanah masing-masing dan mula memperoleh sumber kewangan tambahan.

Katanya, pendapatan sampingan boleh diperoleh melalui perniagaan sama ada dalam talian mahupun di luar talian.

“Perniagaan juga boleh dilakukan dengan menjual produk digital mahupun fizikal bergantung kepada kemampuan masing-masing.

“Menyimpan secara disiplin dilihat mampu melindungi diri, liabiliti dan aset sekiranya berlaku kematian, selain membantu melangsaikan hutang sebelum membuat pelaburan hartanah,” katanya.

Nak jadi Affiliate? Boleh Register / Login secara PERCUMA, kemudian Akses Icon Affiliate di Ruangn My Profile DhomBig

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu