1. Home
  2. Blog
  3. Kewangan
  4. Belanja Hangus Pun Boleh Ditukar Dengan Gold

Truly Untold Story

Belanja Hangus Pun Boleh Ditukar Dengan Gold
Berkaitan :

Bulan lepas, ada sahabat saya share berkaitan belanja hangus ni. Maka saya pun dengarlah perkongsian beliau.

Saya tertarik dengan apa yang diceritakan. Lalu saya pun buka akaun gold di QM dan buat sendiri.

Saya ada RM 1000, pada asalnya, saya akan gunakan duit ni untuk bayar bil api, air, duit dapur dan sebagainya.

Lalu saya pun beli gold. Dengan gold yang ada tu, saya terus pajak. Saya dapat balik cash lebih kurang RM 750. Dapatlah saya bayar semua belanja hangus bill-bill tu.

Bermaksud RM 250 extra tu dah terguna masa beli gold. Saya dapat duit RM 750 dan saya dapat gold dalam 3.84941 gram yang dipajakkan.

Yang bestnyer, saya hanya dikenakan upah simpan sebanyak 3.5% setahun yang dikira hari-hari..
Saya juga boleh tebus balik gold saya tu pada bila-bila masa. Nak bayar sekali gus pun boleh, nak bayar sikit-sikit pun boleh.

Jika harga gold naik berbanding harga masa saya pajak tu, itulah yang best. jika harga tu turun, maka saya loss.
Jadinya, biarlah harga gold naik, barulah tebus. Adalah untungnya tu setelah tolak upah simpan.

Tempoh nak tebus pun takde limit masa, selagi saya bayar upah simpan, gold saya masih ada.

Jadinya, ia memaksa saya untuk menyimpan gold RM 250 melalui belanja hangus saya tadi tu.

Akhirnya, saya mampu ada gold dalam tempuh yang panjang dan ia mengalakkan saya menyimpan dalam bentuk gold tadi.

Dengan adanya akaun simpanan gold, ia memudahkan kita untuk membeli gold di mana-mana jua, pada bila-bila masa dan mudah untuk menukarkan duit kertas kita yang telah tersimpan sekian lama dalam bentuk gold.

Bagi melihat akaun simpanan gold kita secara online, anda boleh membuka akaun simpanan gold secara PERCUMA dan lihat sendiri fungsi di dalamnya, sebagai persediaan dalam memulakan pelaburan gold bermula serendah RM 10 sahaja.

Cukup sahaja nilainya melebihi 1 gram, anda boleh keluarkan gold tersebut dalam bentuk fizikal jika perlu.

Akaun QM GOLD STORAGE ACCOUNT ini dikendalikan oleh Syarikat Quantum Metal Sdn Bhd Yang Ditubuhkan pada 30 Julai 2012

  • Modal berbayar RM10,000,000.00
  • Peserta dagangan komoditi di Suq Al- Sila
  • Ahli World Gold Council
  • Disahkan patuh syariah
  • Pembekal emas untuk bank-bank di Malaysia

Di bawah merupakan Rakan Kerjasama Syarikat

P/S : Jom kongsikan kepada keluarga & sahabat handai berkaitan gold dengan cara tekan butang SHARE di bawah.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu