1. Home
  2. Blog
  3. Income
  4. Hanya Beritahu Sahaja Pada Pelanggan Sedia-Ada

Truly Untold Story

Hanya Beritahu Sahaja Pada Pelanggan Sedia-Ada

Kebiasaannya, jika anda sudah berniaga selama lebih 3 bulan, sudah tentu anda sudah pun mempunyai pelanggan. Ada pelanggan yang membeli sekali, ada yang membeli berkali-kali dan ada yang bertanya untuk membeli produk yang berkaitan.

Inilah sebenarnya peluang yang kadang-kala kita sebagai usahawan tidak perasan akibat terlalu memandang peluang tersebut dari satu sudut sahaja.

Usahawan Sandwich Di Social Media

Sebagai contoh, usahawan menjual makanan (sandwich premium), pelanggan mereka terdiri daripada golongan yang suka membeli makanan. Beritahu sahaja makanan itu & ini, nescaya mereka berminat. Tugas kita hanya beritahu sahaja. Beli atau tidak, itu kita serahkan kepada pelanggan.

Kenapa Perlu Keluar Modal Lagi

Di DhomBig, anda tidak perlu keluarkan modal untuk memberitahu tentang satu-satu produk. Sebagai contoh, anda jual sandwich, anda boleh perkenalkan produk pekasam & kelas online belajar buat sandwich (rujuk menu shop).

Memperkenalkan melalui link affiliate membolehkan anda mendapat komisyen apabila produk tersebut di beli oleh pelanggan. Soalnya bagaimana?

Kurang 5 Minit Untuk Dapatkan Affiliate ID

Hanya perlu register di laman web DhomBig untuk mendapatkan Affiliate ID. Dengan adanya affiliate ID tersebut, anda boleh perkenalkan apa sahaja link di website Dhombig kepada pelanggan anda dengan menambah /goto/affiliateID dibelakangnya. Itu sahaja.

Beritahu Pelanggan Dengan Cara Share

Setiap Artikel (rujuk menu articles) yang dipaparkan di laman web DhomBig, terdapat butang SHARE di bawahnya. Dalam keadaan login, anda boleh klik butang Facebook, Whatsapp @ Telegram untuk dikongsikan kepada pelanggan. Secara automatik, anda akan lihat ada Affiliate ID anda di link tersebut. Mudah bukan.

Sekiranya anda belum lagi mendaftar, jom register sekarang! Beritahu pelanggan anda tentang produk-produk yang anda ada. Share kepada mereka artikel yang anda baca di laman web DhomBig untuk manfaat & bahan bacaan mereka.

Bayangkan dalam masa anda promote produk makanan, anda beritahu sekali tentang anda jual makanan lain. Jika 20 orang berminat untuk belajar buat sandwich dalam masa sebulan, anda boleh dapat income tambahan sebanyak RM 500, belum lagi ditambah komisyen yang diperolehi dari produk-produk lain.

Klik Klik Dapat Komisyen*

Tugas anda hanya berikan link sahaja, mereka akan lihat, baca, membeli dengan sendiri di laman web DhomBig. Komisyen anda akan direkodkan tanpa perlu anda keluar modal, risaukan tentang pembayaran mahupun penghantaran. Segalanya duruskan oleh pihak vendor dan DhomBig.

Jika anda dah daftar, sudah pun mempunyai Affiliate ID, boleh saje login dan klik butang SHARE kat bawah.

Jika belum daftar, Apa tunggu lagi? Register sekarang, dapatkan Affiliate ID & lakukan hari ini juga!

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu