1. Home
  2. Blog
  3. Digital
  4. Jom Buat Bisnes Digital Bermula Tanpa Produk Sendiri

Truly Untold Story

Jom Buat Bisnes Digital Bermula Tanpa Produk Sendiri

Jika kita tiada produk sendiri, bagaimana nak mula bisnes digital? Jom tengok cara-caranya.

1. Produk ada banyak, produk orang lain. Kita tukang promote ajer. Apa nak promote? Semua ada. Apa sahaja yang tergambar dalam fikiran anda.

2. Bakal pembeli kita adalah satu dunia. Bukannya datang dari Malaysia sahaja, cumanya kita kena kenal bakal pembeli kita tu siapa… secara spesifik.

3. Kat mana diorg berkumpul? Jika dah satu dunia bakal pembeli kita, maka diorg ni ada yang berkumpul kat fb, kat twitter, kat insta dan banyak lagi social media.

4. Apa nak bagi sebagai umpan supaya mereka tertarik dengan produk yang kita tawarkan? Umpan produk itu, kebiasaannya memang dah diberikan oleh pemilik produk itu, maka kita boleh amik dan gunakan.

5. Copy writing camana pulak? Ayat-ayat pemasaran dalam bahasa english pun, kebiasaannya sudah diberikan, jadi copy paste ajer lah.

6. Pelbagai produk yang laris dan mudah jual dan ramai orang memang nak. sudah tersedia. Sebagai contoh, pakej percutian, produk digital, software tuk usahawan, produk electronik, dan banyak lagi…

7. Kita hanya perlu setup sekali sahaja, kemudian kita bawa orang untuk tengok produk itu, jika kita tiada masa nak promote, kita bayar jer, untuk tarik orang melawat laman web produk itu, cumanya kita perlu buat ujian terlebih dahulu untuk tengok keuntungan yang boleh diperolehi

Camana Nak Mula? Anda Boleh Bermula Jadi Affiliate? Boleh Register / Login secara PERCUMA, kemudian Akses Icon Affiliate di Ruangn My Profile DhomBig

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu