1. Home
  2. Blog
  3. Bisnes
  4. Lepas Berkali-kali Kena Reject, Dapat Idea & Buat Comeback!

Truly Untold Story

Lepas Berkali-kali Kena Reject, Dapat Idea & Buat Comeback!
Berkaitan :

“YOU NI OWNER BISNES KE, SALESGURL JE?”

Sentap habis bila Puan Dee tunjuk katalog bisnes printing dia pada kenalan, di ajukan soalan yang macam tu. Lebih terguris lagi, bila kena reject mentah-mentah bila dia tau yang Pn Dee cuma ejen kepada kedai printing.

Kisah nya bila Puan Dee memulakan perniagaan dengan menjadi ejen kepada sebuah kedai printing. Dengan hanya berbekalkan keyakinan, Puan Dee usaha yakinkan ramai orang di sekeliling, untuk buat tempahan dengan Puan Dee.

Malangnya, berulang kali tawaran Puan Dee di reject, setiap kali dia menyatakan bahawa dia cuma ejen kepada kedai printing. Bengang punya pasal, Puan Dee terus terfikir untuk upgrade cara presentationnya.

Cara untuk dia perkenalkan diri dia. Puan Dee bertindak untuk buat logo syarikat sendiri. Yelah, bukan tak ada sijil ssm. Cuma… Itulah. Orang tak yakin bila tak ada logo company sendiri.

ANTARA RATUSAN LOGO YANG TELAH DIREKA OLEH TEAM G-IDEAS

Alhamdulillah. Puan Dee berjodohan dengan Team G-Ideas, yang mempunyai team designer berpengalaman dan pakar. Dengan modal yang ciput, Puan Dee dapat konsep logo yang dia impikan, dan rasa happy sangat.

Apa yang lebih syiok lagi ialah Puan Dee boleh buat kertas proposal sendiri. Dia boleh paparkan logo nya, di media sosial. Malah, boleh dibuat dalam katalognya sendiri. Macam mimpi di siang hari, sales Puan Dee naik mencanak-canak.

Setiap kali dia mempromosikan servis printing nya. Berderu-deru sales yang masuk, walaupun hanya sebagai ejen kedai printing. Jualan Puan Dee semakin laris sehingga berjaya mendapatkan tempahan dari syarikat-syarikat besar.

Itu lah kepentingan logo. Nampak macam simple. Tapi, dengan ada nya logo. Boleh menjadi wakil dan identiti perniagaan kita dan membuatkan lebih ramai orang yakin.

ANDA PERLU SESEORANG UNTUK BERBINCANG BERKAITAN LOGO?

Anda ada sahabat yang baru nak buat bisnes? Share & Klik Butang Kat Bawah. Mungkin cerita ianya menjadi asbab untuk mereka berjaya bermula daripada anda.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu