1. Home
  2. Blog
  3. Kewangan
  4. Nilai Sekeping Wang Kertas RM 10 Pada Ketika Ini

Truly Untold Story

Nilai Sekeping Wang Kertas RM 10 Pada Ketika Ini

Berapakah nilai RM 10 pada anda, ketika ini? Adakah ianya berharga ataupun boleh habis dengan sekelip mata.

Lihat disekeliling kita. Apakah barang atau keperluan asas yang boleh diperolehi dengan nilai RM 10?

Sekali anak-anak merengek nak beli mainan, pasti lebih RM 10 akan habis. Sekali singgah di kedai runcit, pasti akan berbelanja lebih RM 10.

Lihat sahaja barangan keperluan yang dari tahun ke tahun meningkat.

Ada satu cara nak menyelamatkan RM 10 kita itu daripada habis begitu sahaja. Jawapannya ialah TUKAR RM 10 itu kepada gold. Kenapa kena tukar? Kenapa Gold? Bagaimana ia boleh membantu?

Kita boleh beli gold sebelum berbelanja & dengan gold yang anda itu, kita boleh dapatkan duit kembali sebanyak RM 8.40. Kita berjimat RM 1.60 sebelum berbelanja.

Contoh, barang keperluan harian kita adalah RM 1000 sebulan. Jika kita boleh berjimat sebanyak RM 160, maka kita boleh ada pegangan gold sebanyak 3.8 gram (RM 263 segram harga ketika ini). Dengan pegangan gold 3.8 gram ini, kita boleh dapatkan cash untuk beli keperluan harian kita sebanyak RM 840. Gold dapat, belanja pun boleh.

Harga gold ada naik & turun. Itu biasa, cumanya dalam jangka masa panjang, lihat graf, ia menaik. Jadinya, nilai yang kita hold tadi sebanyak 3.8gram pun akan naik. Itulah kelebihannya jika kita hold gold.

Bayangkan, setiap minggu dan setiap bulan, kita tukar gold sebelum berbelanja, berapa gram gold yang boleh kita hold? Tidak semestinya tiada duit simpan, tak boleh ada pegangan gold, cumanya perlu berjimat sahaja.

Dalam masa setahun, jika kita berjaya ada 1000 gram gold, selepas itu, gold naik RM 10, maka kita boleh ada lebihan RM 10 ribu. Adakah duit lebihan ini, kita menggunakan duit lebihan kita semasa berbelanja? tentu tidak, kita gunakan duit belanja dan kita berjimat semasa berbelanja.

Percuma jer nak buka akaun QM GOLD ni, kita boleh beli gold, kita boleh dapatkan cash kembali sebelum berbelanja. Semuanya secara online. Selamat & Patuh Syariah. Klik Butang Register Kat Bawah Ni:

 .

INGAT : Lepas Register, sila semak email untuk SET PASSWORD & PIN NUMBER

Anda nak keluarga & sahabat tahu tentang benda ni? Share & Klik Butang Kat Bawah. Mungkin kisah ini  menjadi asbab untuk anda & mereka berjaya serta senang di masa akan datang.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu