Rujukan Utama & Bimbingan Online Dalam Affiliate Resources

Kategori : Affiliate Handbook

Anda sebagai affiliate perlu melakukan pemasaran, membolehkan anda menerima komisyen daripada aktiviti yang dilakukan. Segala rujukan boleh diakses di menu Affiliate

Berapa komisyen dapat?

Setiap aktiviti pemasaran membolehkan anda mendapat komisyen. Setiap komisyen yang aktif akan disenaraikan dalam ruangan Komisyen Affiliate

Produk apa nak pilih? Terdapat Produk Pilihan yang boleh anda perkenalkan & pasarkan. Segala informasi terkini, yang aktif akan disenaraikan di ruangan tersebut. Tidak semua produk yang tersenarai di Shop mempunyai komisyen affiliate.

Apa nak promote?

Di ruangan Bahan Pemasaran terdapat semua media content yang diberikan oleh vendor. Anda dibenarkan untuk download, edit semua dan digunakan dalam kempen pemasaran. Anda juga akan dibimbing berkaitan cara mudah untuk bina bahan pemasaran menggunakan tools2 yang berkaitan.

Kat mana nak promote?

Di Saluran Pemasaran (Marketing Channel) pula akan tersenarai platform2 percuma mahu pun berbayar untuk share bahan pemasaran berkaitan. Juga akan dibimbing bagaimana nak bina marketing channel mahupun jaga marketing channel tersebut.

Camana nak promote?

Di ruangan Senarai Tindakan (Action Task List), tersenarai secara terperinci, apa yang boleh anda lakukan, termasuk diberikan contoh berkaitan produk tersebut. Terdapat juga task list yang berbentuk exictement (keterujaan) yang boleh dilakukan dan kena ada CTA (Call To Action), menyebabkan prospek/pelanggan memberikan respond (maklumbalas) yang memerlukan tindakan (Reply) daripada anda.

Kempen Digital Marketing

Terdapat vendor yang melakukan kempen digital marketing bermula dari memperkenalkan produk, sehinggalah mereka membeli berkali-kali. Sebagai affiliate, anda akan dibimbing untuk melakukan aktiviti pemasaran mengikut kempen tersebut bagi mencapai komisyen lumayan. Segala content media, marketing channel, action task list akan diberikan secara berjadual untuk anda ikut & buat dari hari ke hari.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Post
Menu