1. Home
  2. Blog
  3. Kewangan
  4. Simpan Duit Di Mana Dapat Pulangan Lebih 10% Setahun
Simpan Duit Di Mana Dapat Pulangan Lebih 10% Setahun

Kat mana kita boleh simpan duit yer, selain dari ASB ataupun Tabung Haji? Jika nak dapat dalam anggaran 10% ke 20% setahun, Cer tengok Wahed Invest

Tonton dulu video kat bawah ni. Penting sangat-sangat jika anda nak belajar pasal pelaburan patuh syariah ni.

4 LANGKAH MUDAH UNTUK BUKA AKAUN WAHED INVEST

Berikut adalah langkah demi langkah untuk membuka akaun pelaburan ini (hanya bermula serendah RM100 untuk mula). Tak wajib untuk tambah pelaburan tiap-tiap bulan.

Apa yang perlu anda sediakan

1. Dana permulaan (RM100 sahaja minima)
2. Mykad
3. Bukti alamat (guna alamat di MYKad)
4. Guna kod rujukan “shanor23” untuk mendapatkan bonus RM10 PERCUMA dalam akaun pelaburan anda. Anda perlu deposit RM100 dan wajib kekalkan ia dalam akaun anda selama 30 hari bekerja.
5. Smartphone anda
6. Proses 1-2 hari bekerja untuk pengesahan dan pemindahan dana untuk diselesaikan.

Bagaimana nak bermula?

Langkah 1 :
Muat turun Wahed Invest ke telefon anda. (Pergi Play Store download Wahed Invest)

Langkah 2 :
(ingat referral kod shanor23)
Buat akaun, selesaikan semua 9 soalan dan platform akan cadangkan portfolio yang anda ambil. Mereka juga akan menunjukkan bagaimana mereka membahagikan portfolio anda.

Langkah 3 :
Selepas anda memilih portfolio yang anda mahu, lengkapkan proses pendaftaran dan pengesahan yang lain.

TIP : Di saat inilah anda perlu masukkan referral kod “shanor23” untuk dapat bonus tambahan RM10.

Langkah 4 :
Deposit wang tunai RM100 ke dalam akaun anda. Anda juga boleh melakukan pemindahan bank dari dalam aplikasi ini. Pastikan anda gunakan bank akaun atas nama anda sendiri (bukan akaun orang lain / akaun syarikat)

(jika anda berhenti pada langkah no 3, pastikan untuk melengkapkan langkah 4 iaitu memasukkan deposit RM100 ke dalam akaun anda dalam masa 30 hari. Jika tidak, tak dapat bonus RM10.00 tadi)

Selesai. Mudah kan?

Dengan yuran pengurusan dana serendah 0.79% sahaja setahun, Wahed Invest adalah platform robo-advisory dengan yuran yang paling rendah di Malaysia, untuk pelaburan sehingga RM50 ribu.
Selamat melabur!

B-5-8 Plaza Mont Kiara, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, W.P. Kuala Lumpur, Malaysia

Disclaimer: Wahed Technologies Sdn Bhd.(“Wahed”) is licensed by the Securities Commission of Malaysia as a Digital Investment Management (DIM) company. Wahed is authorised to carry on the business of fund management incorporating innovative technologies into automated discretionary portfolio management services offered to clients under a license issued pursuant to Schedule 2 of the Capital Markets Services Act 2007.

Download Apps Wahed Invest Sekarang Secara Percuma & Anda boleh dapatkan informasi di apps tersebut. Anda boleh juga tengok informasi lanjut di laman web Wahed Invest (Klik Sini)

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Menu