1. Home
  2. Blog
  3. Bisnes
  4. Sis Ni Terpaksa Open Table Depan Rumah & Berniaga
Sis Ni Terpaksa Open Table Depan Rumah & Berniaga
Berkaitan :
Saya jual dekat depan rumah je. Pada mulanya saya jual Nasi lemak RM1 sebungkus. Lama-kelamaan ramai tanya, tak jual kuih atau roti ke?
Alhamdulillah, saya pun start semula Sandwich ( konon tak laku dah, rupanya Sandwich cepat habis)
Sandwich ecopack Dan Sandwich viral sebenarnya pernah hantar ke kedai tapi tak berapa laku. Dah lah cas sampai RM1 per pax, lepas tu saya tak hantar.
Alhamdulillah selepas memberanikan diri, saya open table depan rumah je, seawal 5 pagi saya bangun masak Nasi lemak Dan buat Sandwich. Alhamdulillah licin dalam beberapa minit. (7.00-7.30 am)
Dan tambah lagi menu lain iaitu poket doremon. Kalau dulu pendapatan sy sehari RM30-50 sekarang semakin naik rm100++ kalau cod blh cecah rm150++

Alhamdulillah bukan senang nak jadi senang , jangan takut meniaga dan rajin iklan Kan ..

Tips buat anda semua

1) Cuba buat
2) Berani Kan diri
3) Konsisten ( isnin- sabtu jual ahad cuti )
4) Kelengkapan ( meja, makanan utk dijual, kerusi utk duduk)
5) Kalau ada payung lagi ok, boleh stay lama
6) Mulakan dengan jumlah yang sedikit Dan boleh open order kalau banyaak permintaan
7) Iklan kena tulis ( jual sarapan pagi). Letak no hp/wasap
8) Rajin tanya orang keliling apa mereka nak makan ( survey)
9) Jangan kedekut untuk bagi lebih. Contoh beli sebungkus Nnasi, bagi lagi 1 bungkus
10) Doa ( ikut Cara agama masing2 sy share Cara Muslim). Alfatihah, dhuha, Al waqiah, Taubat

Anda boleh!!! Anda bagus!!! Anda kaya!!!

Nak jadi Macam Nurul Fatin? Boleh Join Bimbingan Rasaura Sandwich Premium. Boleh buat Bisnes Sandwich dari rumah atau makan sendiri. Pelbagai resipi yang lazat & mudah jual boleh dipelajari. Klik Link Di Bawah yer.

Nak tengok INFO LANJUT? KLIK SINI.

Jom SHARE artikel ni dengan klik butang SHARE kat bawah. Semoga ia memberi idea serta inspirasi buat sahabat / saudara kita yang memerlukan.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Menu