1. Home
  2. Blog
  3. Kewangan
  4. Tips Elak Scammer Yang Menjual Gold Di Internet

Truly Untold Story

Tips Elak Scammer Yang Menjual Gold Di Internet

Bila sebut pasal gold, ramai juga yg pernah kena scam, jadinya hari2, bukan salah gold tetapi salah orang yang melakukan jual beli tu.

Antara tips yang boleh anda tengok ialah

1. Pastikan pembelian anda ada dokumentasi, ada resit, ada cert dan sebagainya

2. Pastikan pembayaran bukan di bayar pada individu, pastikan syarikat dan ada tertera no telepon syarikat, customer servis.

3. Pastikan harga gold mengikut harga semasa, TIADA DISKAUN.

4. Search nama company gold kat GOOGLE untuk dapat maklumat tambahan sebelum buat pembelian.

5. Jika anda yg kata, boleh UNTUNG sekian2 dalam tempoh sekian2, sudah pasti ianya SCAM sebab takde orang pun tahu harga gold akan datang kecuali tuhan.

6. Pastikan anda berurusan dengan Consultant Gold yang sah yang dilantik oleh Syarikat. Biasanya jika anda rujuk dengan syarikat tu, nama dia ada tertera dalam sistem.

7. Elak dari terpedaya dengan skim-skim yang menjanjikan komisyen lumayan sampai 10%. Secara logiknya, takkan syarikat nak bagi keuntungan pada ejen melebihi keuntungan dia.

8. Elak dari bayar ansuran untuk memiliki gold. Mana boleh beli gold secara ansuran. Kita beli sekian, kita dapat grammage gold sekian.

Sekiranya anda pernah terkena SCAM gold, bolehlah kongsikan yer, supaya ramai tak terkena.
Jika ragu-ragu, boleh je whatsapp saya sebab saya dah jumpa banyak scammer gold kat luar sana.
Simpan Gold untuk masa depan, bukan untuk hilang harapan. Jom benteras scammer gold.

Percuma jer nak buka akaun QM GOLD ni, yang betul-betul sah. Kita selamat beli gold, kita boleh dapatkan cash kembali sebelum berbelanja. Semuanya secara online. Selamat & Patuh Syariah. Klik Butang Register Kat Bawah Ni:

 .

INGAT : Lepas Register, sila semak email untuk SET PASSWORD & PIN NUMBER

Anda nak keluarga & sahabat tahu tentang benda ni? Share & Klik Butang Kat Bawah. Mungkin kisah ini  menjadi asbab untuk anda & mereka berjaya serta senang di masa akan datang.

Apa Kata Anda?
PERHATIAN: Jaga penulisan anda. Pastikan ianya positif & memberikan manfaat kepada pembaca.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Latest Blog Post
Category
Menu